Pravilnik o uporabi piškotkov

Mesto lahko uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke z informacijami, ki jih obiskana spletna stran shrani v računalnik. Uporabljajo se za zagotavljanje dodatne funkcionalnosti mesta in pomoč pri analizi uporabe mesta. Obstajata dve vrsti piškotkov:

Trajni piškotki: Ti piškotki se uporabljajo za »pomnjenje« podatkov o na primer uporabniškem imenu in geslu ter so v računalniku shranjeni točno določen čas, dokler se ne »odjavite« iz te naročniške storitve. Če ne uporabljate možnosti »V prihodnje ne zahtevaj uporabniškega imena in gesla«, se ti piškotki ne shranijo v računalnik.

Sejni piškotki: Ti piškotki se uporabljajo za sledenje, na primer jezika, ki ste ga izbrali na spletni strani. Med obiskom mesta se ti piškotki začasno shranijo v pomnilnik računalnika. Sejni piškotek v računalniku ni shranjen dlje časa in se običajno odstrani, ko zaprete spletni brskalnik. HUSQVARNA si s temi piškotki prizadeva bolje ciljno usmerjati pomembne informacije za uporabnike mesta.

Piškotke kategoriziramo v skupine:
  • Funkcionalnost: omogoča osnovno delovanje strani, na primer shranjevanje vašega seznama želja;
  • Zmogljivost: meri zmogljivost naših strani in tako omogoča tehnično in oblikovno optimizacijo;
  • Oglaševanje: meri učinkovitost našega oglaševanja in omogoča bolj ciljno usmerjeno oglaševanje ter promocijske ponudbe;
  • Deljenje vsebin preko družabnih omrežij: omogoča funkcijo deljenja prek družabnih omrežij; in
  • Družabni mediji: spremlja družabne medije in vedenje v spletnih brskalnikih.

Spodaj je seznam piškotkov, uporabljenih na straneh Husqvarna.com:

Piškotek

Ime piškotka

Trajanje

Kategorija

Namen

Google Analytics

_ga

2 leti

Zmogljivost

Ti piškotki prihajajo iz storitve Google Analytics, ki jo uporabljamo za merjenje in izboljšanje zmogljivosti našega spletnega mesta. Ne shranjujemo nikakršnih osebnih ali drugače občutljivih podatkov.

Če želite izvedeti več o tem, kako zavrniti ali izbrisati piškotke podjetja Google, kliknite tukaj.

 

_gid

1 dan

 

_gat

1minuta

 HUSQVARNA uporablja tudi piškotke storitve Google Analytics, s katerimi lahko v namene oglaševanja pridobi nekatere demografske podatke. S tem uporabniki ostanejo anonimni, Husqvarna pa od ponudnika prejme le izbrane informacije, s katerimi lahko bolj ciljno in učinkovito izvaja oglaševalske dejavnosti. ID odjemalca anonimno identificira obiskovalce skozi različne seje in je shranjen 26 mesecev, potem pa je izbrisan.

Če uporabe piškotkov družbe HUSQVARNA ne želite sprejeti, lahko v večini brskalnikov nastavite zavrnitev piškotkov, tako da spremenite nastavitve brskalnika. Vendar pa lahko to omeji funkcionalnost in uporabo mesta.

To besedilo je bilo nazadnje posodobljeno 01. april 2019.